Wow! Nu har vi et børnehavebarn!

I går var en stor dag! Lucas skulle nemlig starte i børnehave. Tiden er fløjet afsted og det er svært at forstå, at vi allerede må vinke farvel til livet i vuggestuen. Tænk engang at vores lille bandit er blevet SÅ stor.

Vi har valgt en integreret institution og jeg er så glad for at vi tog den beslutning i sin tid, da vi var rundt og undersøge de forskellige muligheder for pasning. Det gør at han i forvejen kender både børnehaven, de nye pædagoger og børnene på den nye stue. Flere af dem har han jo tidligere gået med i vuggestuen og efterhånden flytter der flere og flere af hans vuggestue-venner over i børnehaven.

Han er startet på månestuen hvor de er delt op i mindre grupper. De er 10 børn i Lucas gruppe, hvor han blandt andet er sammen med med sin bedste veninde fra institutionen, så det er super dejligt. Hun flyttede fra vuggestuen for nogle måneder siden og pædagogerne siger, at de altid søger sammen ude på legepladsen når de endelig har muligheden for at lege sammen. Så sødt altså. :-)


Vi har egentlig ikke været bekymrede for opstarten, da Lucas i forvejen er meget tryg ved omgivelserne i børnehaven. Desuden har han så meget gå-på-mod og både vi og pædagogerne har bemærket at han ikke længere bliver udfordret nok af samspillet med de andre børn i vuggestuen. Han begyndte at være mere og mere voksen-søgende, fordi han trængte til mere kontakt end de små bebser kunne give ham igen. Tidspunket til overgangen fra vuggestue til børnehave var altså ved at være inde. Lucas er 2 år og 9 måneder nu, men for 3 måneder siden ringede lederen for at snakke om, om han skulle flyttes i børnehave allerede der. Dog blev vi enige om at det var bedre at vente lidt endnu - der forventes jo meget mere af børnene i børnehaven og vi ville gerne være sikre på, at han udviklingsmæssigt kunne følge med alle de nye krav, der skulle til at stilles til ham.

Men nu var han helt klar..

I går morges på hans første børnehavedag, sagde han stolt:Han har altså været helt bevidst om hvad der skulle ske, men vi har også snakket meget om det og forberedt ham på den måde. I går på hans første dag, var han selv med til at flytte sit rum fra vuggestuen og over til børnehaven. Det var så fint, så han også visuelt kunne se at nu flyttede han altså alle sine ting og at han hører til i børnehaven og ikke i vuggestuen nu.

Han har slet ikke grædt ved afleveringerne i går eller i dag, men bare været så klar på de nye udfordringer. Han har nogle korte dage her i starten, så han ikke bliver for overvældet af alle de ny regler og indtryk, for selvom han har været på besøg og kender lidt til Sine nye pædagoger og venner, er det stadig en helt ny hverdag med nye rutiner, som han skal blive en del af. Heldigvis kører bare derudaf for ham og han havde haft en kanon god dag i går og i dag. I morgen skal han også sove lur i børnehaven, det er jeg meget spændt på, da de skal sove indenfor på madrasser.

Jeg kan ikke undgå at være liiiidt stolt af min store seje knægt. Børnehavebarn, det er så vildt altså!
Tøjet er fra Bilka (sponsoreret af vores egen pengepung til 79.- for hele sættet) Og sandalerne er fra Skofus via. Skoringen (modtaget som gave) ❤️

Synes godt om

Kommentarer