Navnelapper der holder orden på sagerne!

Da Lucas skulle starte i vuggestue, frygtede jeg at hans ting ville forsvinde på mystisk vis, så for at undgå at overtøj, yndlings-beklædningsdele, madkasse, sutter og Nulle-klude skulle forsvinde som dug for solen, bestilte jeg en lille bunke navnelapper hjem.

Indrømmet, så er jeg altså også ret god til at glemme et eller andet, når vi er nogle steder. Det er en dårlig vane, som jeg har arbejdet på at forbedre, siden jeg blev mor. Mine forældre har altid grint af, at man kunne se jeg havde været på besøg, fordi jeg havde glemt et eller andet, men når man har en lille guldklump, går det bare ikke, at glemme de vigtige babysager. Så med navnelapper blev jeg ligesom helgarderet i håbet om, at alle hans ting ville finde vejen hjem igen.

Vuggestuen har faktisk været rigtig god til at passe på Lucas ting, så overordnet set er der ikke nogle betydningsfulde ting der er blevet væk. Jeg ved ikke om det skyldes, at der altid har været navn i hans ting, men det har da helt sikkert været med til, at gøre det nemmere for pædagogerne, at ligge tingene tilbage på rette plads, kunne jeg forestille mig.

I sin tid valgte jeg lynet som motiv på navnelapperne og det er jeg blevet ved med. Lucas er stadig ikke så stor, at vi har øvet hvilket motiv der er på hans ting, men det skal han helt klart lære inden han skal i børnehave. Jeg har hørt at tingene kun får endnu sværer, ved at finde sin ejrrmands plads igen, efter en turbulent tur på legepladsen med børnehavebørnene. Det er jo bare en fordel, når han lærer sit eget tegn at kende og selv kan hjælpe pædagogerne med at holde orden på sine ting i instutionen.

Der er faktisk nogle enkelte ting, som har haft navnelapper på i lang tid og som har holdt virkelig godt. Lucas vinterjakke har hm f.eks. kunne passe i 2 sæsoner og den gamle navnelap sidder stadig godt fast i nakken af jakken. Det er faktisk ret imponerende synes jeg!

Navnelapperne kan nemlig både vaskes, koges, fryses og komme i opvaskeren. De er generelt meget holdbare og det er også derfor, at vi er vendt tilbage til den samme type af navnelapper. Det er fedt med noget, som man bare ved virker, som er nemme at sætte på og som holder godt.

Navnelapper sættes bare fast, som var det et almindeligt klistermærke. Vi bruger blandt andet navnelapper på sutter, Nulle, overtøj, madkassen, hjemmesko og sko og dét tøj som har affektionsværdi eller har kostet lidt ekstra, som man helst ikke ser forsvinde ud af det blå. Bonus er, at de er nemme at tage af igen og dét er jo en fordel hvis tøjet skal arves eller sælges videre. :-)

Vi har brugt navnelapper i 1,5 år nu og det fortsætter vi med. De er jo geniale og som sagt, tror jeg det har hjulpet med til at begrænse, at Lucas ting er forsvundet på mystisk vis. Der er da røget et par småting i svinget, både i vuggestuen og på hjemmefronten når mor her har været lidt for glemsom, men de betydningsfulde ting som "fortjente" en navnelap, er ikke forsvundet nogle steder hen og gudskelov for det!

Jeg har bestilt Lucas navnelapper her! De koster 149.- for 90 navnelapper ink. fragt.

Sponsoreret af @navnelapper.

Synes godt om

Kommentarer