Min mor-krop og om at dele den med hele verden på Instagram

I weekenden var jeg i svømmehallen med min søster og Lucas. Hun tog nogle billeder af os, og det var bestemt ikke på dem alle sammen, at min krop tog sig ud fra sine mest flaterende vinkler. De fleste billeder blev også slettet med lynets hast, kameraet skjuler jo ingen ting! ?

Jeg overvejede længe om jeg skulle dele et af billederne (hvor min min mor-krop sig pænest ud, naturligvis) på Instagram til hele verdens skue. 10 kilo tungere, ammelapper og mermaidlår; det er mig nu, men det er jo ikke noget jeg skal gå rundt og være flov over.

Så jeg gjorde det sku! Delte min mor-krop i fuld figur på Instagram.
Jeg blev blæst bagover af alle de likes og mega søde kommentarer jeg fik til ovenstående billede. Det gav mig faktisk lidt selvtillid, for jeg kan jo godt se, at jeg stadig har en flot krop, også selv om den er forandret.
Min krop har nemlig ændret sig utroligt meget under graviditet, barsel og det efterfølgende år. Jeg tog 12 kilo på da jeg var gravid, hvilket jo ikke er voldsomt meget. Min mave voksede og voksede.. og voksede lidt mere og wupti så var jeg 1 meter i omkreds. 11 dage efter fødslen havde jeg tabt de 12 kilo igen og min krop så stort set ud som før graviditeten.
Men så gik barslen for alvor i gang, hvor kage i massevis og amning var blandt de store syndere, i forhold til at ændre på min krop. Særligt da jeg stoppede med at amme skete der virkelig noget, først med brysterne der mistede lidt tyngde og fylde. Og så begyndte jeg ellers lige så stille at tage på, i takt med at Lucas ikke længere overtog nogle af mine indtagne kalorier igennem min mælk.

Mit stofskifte har ændret sig og nu skal jeg bare kigge på en pose Chips, før den sætter sig på sidebenene.
I alt er det blevet til omkring 10 ekstra kilo, vi har ingen vægt herhjemme så jeg ved ikke præcist hvor meget det drejer sig om. Det er egentligt lidt sjovt, fordi det er ca. 2 kilo fra at være den samme vægtøgning som da jeg var højgravid. Nu er der bare ingen baby i maven jeg kan poppe ud, for at komme "problemet" til livs. :-D

Jeg ved godt at nogle sikkert ryster på hovedet, for jeg er jo stadig slank. Min BMI er i hvert fald inden for normalen, men jeg har kun mig selv og min post-mor-krop at sammenligne med - og den har forandret sig meget. Jeg håber ikke at jeg træder nogle over tæerne med det her indlæg, for vi kvinder er sku alle sammen skønne, uanset om vi har former eller ej. Jeg har fundet lidt billeder frem af mig selv fra før jeg blev mor, så i kan se forandringen min krop har gennemgået.

Selvom min krop stod knivskarpt dengang, synes jeg faktisk at det klæder den, at have fået lidt flere former. Det må en kvindekrop sku gerne ha'! :-)

Kvindekroppen er jo f-a-n-t-a-s-t-i-s-k, tænk at min krop har båret min søn i 9 måneder+11 dage og derefter ammet ham i 11 måneder. Havde udfaldet været +20 kilo på vægten, ville det stadig have været det hele værd!
Jeg vil selvfølgelig gerne begynde at træne og bruge det medlemskab jeg har i fitness World, som bare ligger og samler støv. Før graviditeten havde jeg også dage hvor jeg ikke var tilfreds, hvilket jeg ikke forstår, for der var jo intet at være utilfreds over. Mit forhold til min krop har ændret sig og i dag har jeg det faktisk helt fint i min krop. Jeg tror at jeg hviler mere i mig selv og i min krop, den har jo trods alt født et barn. Men det skal selvfølgelig ikke være en undskyldning for ikke at komme i gang med træningen?
Inderst inde vil jeg da gerne tabe mig 5 kilo og lande et sted imellem min post-mor-krop og min nuværende krop, men det kræver også, at jeg kommer op af sofaen og slæber mig afsted til fitness. Og det er sket 4 gange siden fødslen for snart 2 år siden, så der er altså langt fra tanke til handling for mit vedkommende på det punkt. Jeg er heller ikke klar til at give afkald på bland selv slik og cola, så utilfreds med min krop bliver jeg nok aldrig. ;-)

Tak fordi du læste med. Har din krop og dit forhold til den også forandret sig, efter at du blev mor? <3

Synes godt om

Kommentarer

Natascha
,
Hvilken mor har ikke en ændret krop... Jeg har det som dig. Det er fantastisk hvad kvindekroppen kan! Jeg er kun +3 kg. Men de sidder meget anderledes ?lidt ligesom om, at tyngdekraften har været lidt stærkere efter jeg har fået barn ? Men som du skriver, det er det hele værd!