Jeg har slemme bækkensmerter, men nu går det fremad (endelig!) 

Jeg har døjet meget med smerter i bækkenet efter graviditet/fødsel og den første tid med lille Lucas der havde kolik, gjorde det ikke bedre. Jeg har døjet meget med nogle store myoser i mit underliv og det er ikke et rart sted at have muskelspændinger, skal jeg hilse at sige. Myoserne har været en del af mig længe og i bund og grund kan smerterne i mit bækken, sammenlignes med dem jeg havde i graviditeten. De gik aldrig over, tværtimod blev det slemmere og slemmere!

Det tog mig desværre 2 år efter fødslen, at få gjort noget ved mine smerter. TO ÅR!!! Jeg vidste ikke hvad fysioterapi skulle gøre godt for og jeg frygtede, at det var spildte penge i vores meget stramme budget. Jeg er så glad for, at jeg til sidst valgte at få det behandlet, da jeg langt om længe indså, at smerterne ikke ville forsvinde af sig selv. Jeg har gået hos en fysioterapeut 1 gang om måneden det sidste halve år, for at få løsnet knuderne op, og så laver jeg nogle strækøvelser herhjemme hver dag. Det har virkelig hjulpet og hverdagsting, såsom at sidde på en kontorstol på jobbet, ligge og se en film på sofaen , lege med Lucas eller have samleje med min mand, yes i said it.. er blevet til at nyde igen. gudskelov!

Derudover er jeg begyndt at sove bedre om natten. I graviditeten ønskede jeg mig en stor pude jeg kunne putte med, men det blev aldrig til noget. For et par måneder siden fik jeg anbefalet puden fra babyengros, der er populær til gravide med bækkenløsning, men den kan også bruges af kvinder som mig, der stadig døjer med bækkenet efterfølgende. Jeg følte at jeg måtte lytte til min krops behov og anskaffede mig derfor sådan en pølse-pude. Nu finder jeg ro i min krop når jeg ligger mig i seng, fordi jeg ikke længere mærker til spændingerne på samme tyngende måde og det giver mig en meget bedre søvn. Jeg er også mere udhvilet om morgnen og det er virkelig skønt med søvn uden opvågninger fordi "pølsen" giver mit bækken og ryg den rette støtte, så jeg ikke ligger dårligt.
Pølsepuden fra babyengros er multifunktionel og kan også bruges til babyer. Nu har jeg ikke selv brugt den til formålet, da jeg desværre ikke sprang til og købte puden allerede i graviditeten, men eftersigende er den også en god ammepude, der også perfekt som babynest, hvis man vil skabe ekstra tryghed omkring den lille.

Lucas er også virkelig glad for pølsepuden, han vil gerne sove med den om natten og ligger også gerne op ad den og ser tegnefilm. Jeg hiver den selv med ind i sofaen, så den kan give lænden lidt ekstra støtte, når Rúni og jeg ser film. Min pølsepude er faktisk gået hen og er blevet ret uundværlig. Set i bakspejlet burde jeg have anskaffet den allerede i graviditeten, da min ammepude som jeg før sov med, ikke gav tilnærmelsesvis den samme støtte. Men det er en lidt halvdyr fornøjelse og herhjemme protierede vi anerledes dengang, desværre. (Fortsættes under billedet)

Vi bruger jo dyre domme på lækkert udstyr til baby, generelt tilsidesætter vi mødre vores egne behov lidt for ofte. Barnet kommer i første række, fra det sekund vi står med de to positive streger i hånden. Sådan må det også gerne være, men det betyder jo ikke, at vi skal glemme os selv. En graviditet og den efterfølgende tid som nybagt mor, med manglende søvn og hvad der ellers hører til, er jo hårdt for kroppen, det skriver jeg sku gerne under på #mommylife. Shit mand, det er jo ikke lutter lagkage. Derfor er det også vigtigt, at man gør noget godt for sig selv og sin krop, for at få ladet batterierne op på bedste vis.

I løbet af det sidste halve år, er jeg blevet bedre til at stoppe og og lytte til min krop,jeg kan ikke suse rundt og gøre lige hvad jeg har lyst til. Hvis jeg har været lidt for stresset en dag, kan jeg med det samme mærke det i mit bækken, der giver mens-lignende jag fra sig. Heldigvis kender jeg nu min krops begrænsninger og så har jeg fundet nogle hjælpemidler og redskaber, der gør min hverdag lettere og dét er jeg så taknemmelig for.

Det er bare rart, at det går den rigtige vej, så jeg ikke går rundt med smerter hver dag længere. Hvis jeg dog bare havde gjort noget ved det noget før...

I kan læse mere om den fantastiske pude hos babyengros her. Hvis du har spørgsmål til min behandling hos min fys, så skriv endelig en kommentar eller besked.

Indeholder reklame men ALLE meninger og holdninger er mine egne. Jeg vil aldrig undvære den! :-)

Synes godt om

Kommentarer

Stine
,
Hej Daniella. Det lyder meget som hvordan min krop har reageret efter min fødsel tilbage i oktober 2016. ? Jeg blev angrebet af nogle rigtig slemme efterveer (trods V er mit første barn) jeg sad op og sov to nætter fordi jeg bare ikke turde ligge mig ned fordi det var SÅ smertefuldt at komme op igen. Men måtte tvinge mig til det efter strenge ordrer. Det går dog bedre end lige efter fødslen - men jeg er stadig meget øm i underlivet og især når jeg går langt og ligger på siden om natten får jeg rigtig ondt. Jeg sover altid med en pude mellem benene. Men det tager det ikke. Nu fik du lige lidt af min historie ? Men. Du skriver du har været til fys? Jeg havde nemlig overvejet kiropraktor. Er du blevet forslået fys siden du har gjort det og vil du fortælle lidt om din behandling? ?