Graviditetsopdatering og vægt-scanning på Skejby sygehus

Min termin nærmer sig med hastige skridt! Jeg er i uge 35 (34+3). Det vil sige at der kun er 39 dage tilbage, før vi rammer dagen hvor jeg er sat til at føde - nemlig d. 22 januar. Jeg gik 12 dage over tid med Lucas, så jeg har ikke sat forventningerne for højt og regner også med, at gå over termin med lillebror. Så kan man jo kun blive positivt overrasket, hvis han skulle vælge at komme ud til os et par dage tidligere.

For at give en lille opdatering på graviditeten, så har de sidste dage ikke været særlig sjove! Jeg var hos lægen i mandags, da jeg var 34+0 og her var mit symfysemål 27 cm (det indikerer hvor meget plads baby har i maven). Det var langt under hans kurve og faktisk var mit symfysemål 29 cm i uge 28+3. Det vil sig at han følge målingerne, skulle have fået mindre plads siden sidste gang jeg blev undersøgt. Jeg synes det lød meget underligt og foruroligende, at min mave skulle være blevet 2 cm mindre i løbet af de lige knap 5 uger. I uge 35 burde det have været omkring 32 cm, så 27 cm. var langt under gennemsnittet og det mest alarmerende var, at han slet ikke så ud til at følge sin egen kurve.

Hvis symfyse-målet er for lille i forhold til hvor langt man er henne, kan det betyde at baby ikke er nok fostervand eller at han ikke vokser som han skal, Feks. Pga. Dårligt flow i navlestrengen. Heldigvis hørte lægen god hjertelyd i mandags og da lillebror er meget aktiv inde i maven, skulle vi ikke have en akut scanning. Vi fik en tid til vækstscanning ude på Skejby i morges kl. 9, så vi lige kunne få tjekket op på, at han har det godt derinde i maven.

Rúni tog en halv fridag for at tage med og det var så dejligt, at jeg ikke skulle alene afsted. Selvom min mavefornemmelse var god omkring hans trivsel, havde jeg alligevel en klump i maven inden vi skulle ind. Det kan vidst ikke undgåes at blive nervøs for dårligt nyt i sådan en situation. Heldigvis er jeg i uge 35 og det betyder jo, at babys organer og det hele er færdigudviklet og at han faktisk bare mangler at vokse sig stor og stærk. Derfor ville han også sagtens kunne klare sig udenfor maven, hvis det stod helt slemt til - det var en stor trøst hvis tankerne blev lidt for mørke.

Heldigvis gik det bare super godt til scanningen. Han vejer 0,6% over gennemsnittet med sine 2485 gram. Hjertet slog som det skulle, hans trivsel blev målt og var helt i top, han har nok fostervand og der er et godt flow i navlestrengen. Alt i alt var det hele fuldstændig perfekt og i den skønneste orden med lillebror. Det var en meget dejlig nyhed, så nu kan vi slappe af igen!

Min mave er sunket rigtig meget allerede og han ligger med hovedet dybt nede i bækkenet. Han har stadig ikke lagt sig fast, men jeg er sikker på at det nok skal komme indenfor de næste par uger. Jeg synes også at maven er stor nu og jeg kan efterhånden godt mærke, at jeg er højgravid. Halsbrænd, bækken der driller og evig træthed er en del af min hverdag og jeg må indrømme, at jeg VIRKELIG ser frem til at møde vores lille guldklump og få min krop tilbage.

Nu skal de sidste 6 uger bare gå stærkt, men det kommer de helt sikkert også til. Der venter både jul, nytår, eksamen og en masse babyforberedelser den næste tid og lige pludselig, står vi med vores lille baby i armene! <3

Billedet er taget ved Skejby sygehus i dag 34+3. Min vente-jakke er fra Family2be. Den er dejlig varm og jeg er meget glad for den. I deres shop har de 20% på alt frem til juleaften.
Tak fordi du læste med <3

Følg bloggen på Instagram HER

Synes godt om

Kommentarer