Gravid uge 28 | påbegyndt behandling hos fysioterapeut

Jeg tog dette billede morges, inden jeg skulle afsted til fysioterapeut. Jeg er 27+3 i dag, det betyder at jeg er i uge 28. Når man så siger at jeg er gravid i SYVENDE måned lyder det helt vildt! Det kommer pludselig tæt på!

Det er egentlig gået nogenlunde med mit bækken indtil nu, så længe jeg bare tog nogle forholdsregler og passede på mig selv. Men det er desværre ikke helt nok længere og ud over myoserne i bækkenet, er jeg også begyndt at have smerter i lænden. Det er især slemt når jeg har siddet ned i lang tid, hvilket ikke harmonerer særligt godt med at være studerende.

Jeg har bækkensmerter efter graviditet og fødsel, men nu går det endelig fremad.

Når min gravide krop begrænser mig.

Jeg har indset at der måtte gøres noget, i stedet for bare at spille tapper og bide smerterne i mig, hvis det ikke skal ende med at jeg bliver helt ødelagt og eventuelt ender ud med en sygemelding inden jeg rammer termin. Der er jo stadig omkring 3 måneder, til vi har lillebror ude hos os og det er lang tid at gå rundt med smerter.

Jeg bestilte derfor en tid hos min fysioterapeut i Aarhus, hun er specialist i kvinders underliv og er mega dygtig. Jeg har ikke set hende siden vi besluttede at gå i gang med projekt baby herhjemme. Behabdlingen havde nemlig hjulpet det hjalp også en del på mine smerter, da jeg fik hormonspiralen taget ud.

Jeg var til behandling i dag og da jeg lå på briksen, kunne jeg virkelig mærke hvor tiltrængt det var. Shit hvor gjorde det bare ondt, for at sige det mildt! Der er flere der har spurgt hvad det egentlig er behandlingen går ud på. Jeg får faktisk “indvendig massage” for at udstrække musklernespændigerne indefra. Det gør så ondt og jeg skal kæmpe for at holde tårene tilbage i de 20 sekunder det tager. Da myoserne var udstrukket indefra, fik jeg massage på lænd og baller, hvor jeg også er meget anspændt. Derudover tjekkede hun op på mit knib og det var heldigvis stærkt. Jeg skal bare huske at bruge det og lave mine knibeøvelser, så min bækkenbund kan blive stærkere. Hvis jeg gør det, vil min lænd ikke være ligeså belastet, så det skal jeg helt sikkert blive bedre til at gøre. Jeg fik også en ny strækøvelsebtil myoserne, da maven begynder at være i vejen til det stræk jeg plejer at lave. Alt i alt fik jeg meget god viden med og jeg var meget mere afslappet i kroppen, da jeg gik derfra.

Min fysioterapeut mente også, at det var nogle slemme spændinger jeg går rundt med, så vi har aftalt at jeg kommer hver 14 dag indtil jeg har termin. Det er en dyr post i budgettet, det koster 350.- pr. gang og jeg får kun 88.- retur fra Danmark, men jeg må erkende at det er hver en krone værd. Det er så vigtigt at passe på sig selv og jeg burde have taget afsted til behandling for længe siden, da smerterne begyndte at vende tilbage. Nu vil jeg bare krydse fingre for, at det i hvert fald ikke udvikler sig!

Tusind tak fordi du læste med!

Alt det bedste herfra

- Daniella Elton

 

Synes godt om

Kommentarer

Mai
,
Hvilken fysioterapeut bruger du i Aarhus?
daniellaelton
,
Hun hedder Laila Breum. Hun er så fantastisk dygtig og sød. Hun holder til i Odder, men er på Park Alle en gang om ugen 😊