Fødselsdagsboller | mors opskrift

Jeg er ekstremt dårlig til at bage, det kan nemt komme til at kikse for mig og derfor kaster jeg mig sjældent ud i de store bageprojekter. Jeg er meget mere til at "tage den på rutinen" når jeg er i et køkken. Jeg hader at følge en opskrift og bruger for eksempel meget sjældent opskrift når jeg laver aftensmad, jeg kaster bare ingredienser sammen og det plejer at fungerer rigtig godt. Men ikke når jeg bager, jeg tror simpelthen ikke at jeg har erfaring nok til at lave mine egne opskrifter inde i hovedet, når det kommer til bagværk, så det ender sjældent med at blive helt godt. Men der er noget der ikke kan gå galt, selv ikke for mig og det er min mors fødselsdagsboller! De smager bare lige godt hver gang, uanset om de er bagt hos mig, min søster eller min mor. De får altid stor ros når de er på bordet, så jeg vil lige dele opskriften med jer. Nu er det jo allerede et par uger siden, at jeg havde føldselsdag, men bedre sent end aldrig ikke?

Kast jer ud i dem, om i kan bage eller ej.. Jeg lover at det er de bedste boller, de er nemlig luftige og lige til at gå i krig med. :-)

Opskrift: Min mors fødselsdags-boller

Ingridienser
  • 1000 g. mel
  • 5 dl vand
  • 100 g. margerine
  • 100 g. sukker
  • 50 g. gær
  • 1æg
  • 1/2 tsk. salt

Fremgangsmåde
  1. Gæren røres ud i det fingervarme vand.
  2. De øvrige ingredienser og ca. 2/3 af melet tilsættes til dejen er passende, men den skal stadig klæbe lidt til bordet.
  3. Dejen skal hæve tildækket et lunt sted i i 45 min.
  4. Ælt dejen igennem og rul dem til boller.
  5. Lad bollerne efterhæve i 45 min.
  6. Pensles med æg eller mælk og bages i en forvarmet ovn i 12-15 min. ved 225 grader.

God bagelyst og tak fordi du læste med. <3

Du kan følge bloggen på Facebook HER og på Instagram HER
Indeholder reklame.

Synes godt om

Kommentarer